دوره 2، شماره 3 - ( فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی پاییز 1400 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 76-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (517 مشاهده)
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تاثیر شن بازی درمانی بر بهبود خودکنترلی، هوش هیجانی و مشکلات رفتاری کودکان 6 سال بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان 6 ساله دبستانی دبستان‌های منطقه 3 شهر تهران که در سال تحصیلی 1400-1399 مشغول به تحصیل هستند، تشکیل دادند. روش نمونه گیری این پژوهش به صورت تصادفی چند مرحله ای می‌باشد که به طور تصادفی، 14 نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی آزمایش(7 نفر) و گواه(7 نفر جایگزین شدند. افراد نمونه، پرسشنامه‌های خودکنترلی ادراک شده کودکان هامفری (2000)، هوش هیجانی صفت ـ فرم کودکان (TEIQue-CF) و مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان کوای و پترسون (RBPC) – فرم تجدید نظر شده را تکمیل کردند. محاسبات انجام شده در دو گروه آمار توصیفی و تجزیه و تحلیل آمار استنباطی به وسیله نرم افزار spss-21 مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که F تحلیل کواریانس برای خودکنترلی، و هوش هیجانی و مشکلات رفتاری به دست آمدند. این یافته‌ها نشان می‌دهند که در متغیرهای وابسته‌ شامل خودکنترلی، هوش هیجانی و مشکلات رفتاری تفاوت معنی‌دار دیده می‌شود..لذا با اطمینان 99% می‌توان ادعا کرد شن بازی درمانی بر بهبود خود کنترلی در کودکان 6 تا 8 سال تاثیر دارد. بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان داد که شن بازی درمانی بر بهبود خود کنترلی بیش از هوش هیجانی و مشکلات رفتاری در کودکان 6 سال تاثیر دارد.
متن کامل [PDF 1268 kb]   (109 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/7/5 | پذیرش: 1400/7/19 | انتشار: 1400/10/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.