جستجو در مقالات منتشر شده


کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
۶ نتیجه برای موضوع مقاله:

دکتر علیرضا کاکاوند، خانم نازنین موسوی، آقای فرهاد شیرمحمدی، خانم فاطمه هجری، خانم راضیه حاجی شریفی، آقای حامد قاسمی مدانی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( فصلنامه سلامت و اموزش در اوان کودکی ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی احساس تنهایی در ارتباط بین خودتنظیمی هیجانی با اعتیاد به بازی­های آنلاین در دانش­آموزان بود.
روش: جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانش­آموزان ابتدایی دوره دوم شهر قزوین در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بود که از بین آن­ها ۲۱۸ نفر به شیوه نمونه گیری  در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری شامل پرسشنامه خودتنظیمی هیجانی لارسن و پریزمایک (۲۰۰۴) ، پرسشنامه احساس تنهایی راسل و همکاران (۱۹۸۰) و پرسشنامه اعتیاد به بازی­های آنلاین وانگ و چانگ (۲۰۰۲) بود. برای تحلیل مدل علی از تحلیل مسیر استفاده شد.
یافته­ها:  نتایج نشان­گر برازش کامل مدل با داده‌ها بود. همچنین نتایج تأثیر مستقیم و معناداری را بین خودتنظیمی هیجانی (۰۱/۰p< و ۳۹/۰-=β) و احساس تنهایی (۰۱/۰p< و ۵۷/۰=β) با اعتیاد به بازی­های آنلاین نشان داد. همچنین تحلیل نقش میانجی نشان داد که احساس تنهایی در ارتباط بین خودتنظیمی هیجانی با اعتیاد به بازی­های آنلاین میانجی دارند.
نتیجه­گیری: در تدوین مداخله­های روان­شناختی جهت کنترل و درمان اعتیاد به بازی­های آنلاین در دانش­آموزان، باید به نقش خودتنظیمی هیجانی و احساس تنهایی توجه ویژه مبذول شود.
 
دکتر سمیه کشاورز، دکتر علیرضا کاکاوند، خانم راضیه حاجی شریفی، خانم فاطمه هجری،
دوره ۴، شماره ۲ - ( دوره ۴، شماره ۲ (پیاپی ۱۲) ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراک شایستگی با خودکارآمدی تحصیلی در کودکان مقطع ابتدایی با نقش میانجی انگیزش تحصیلی بود .روش پژوهش: روش پژوهش حاضر همبستگی از نوع مدلیابی معادلات ساختاری و جامعه آماری پژوهش شامل دانشآموزان ابتدایی دوره اول شهر قزوین در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بود که از بین آنها با توجه به دیدگاه تاباکنبک و فیدل (۲۰۰۱) که کمترین مقدار حجم نمونه برای مدلیابی معادلات ساختاری را ۲۰۰ نفر کافی دانستهاند، ۲۲۳ نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامههای ادراک شایستگی‌هارتر (۱۹۸۲)، خودکارآمدی تحصیلی مورگان جینگ (۱۹۸۸) و انگیزش پیشرفت تحصیلی هارتر (۱۹۸۰) بود. برای تحلیل مدل علی از روش مدلیابی معادلات ساختاری با کاربرد نرم‌افزار ایموس ۲۴ استفاده شد.یافته‌ها: نتایج نشان داد که انگیزش تحصیلی نقش واسطه‌ای معناداری در رابطه بین ادراک شایستگی دانشآموزان با خودکارآمدی تحصیلی دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که ارتباط مستقیم ادراک شایستگی با خودکارآمدی تحصیلی و انگیزش تحصیلی و همچنین ارتباط مستقیم انگیزش تحصیلی با خودکارآمدی تحصیلی دانشآموزان مقطع ابتدایی به لحاظ آماری معنادار است. نتیجه‌گیری: نتایج حاضر، ایده ارزشمندی را برای پژوهشگران و مربیان درباره مسائل مرتبط با خودکارآمدی تحصیلی برای دانش‌آموزان فراهم کرده است و اهمیت ادراک شایستگی و انگیزش تحصیلی را در ارتباط با خودکارآمدی تحصیلی دانش‌آموزان مورد حمایت قرار داده است.
خانم مهرناز خداوردیان، دکتر سمیه کشاورز، دکتر اسماعیل شیری،
دوره ۴، شماره ۴ - ( دوره ۴، شماره ۴ (پیاپی ۱۴) ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف پیشبینی رضایت زناشویی بر اساس همدلی، شناخت اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی با نقش واسطه‌ای فنوتایپ گسترده اُتیسم در بین والدین کودکان اُتیستیک انجام گردید.. روش پژوهش: پژوهش حاضر از لحاظ هدف بنیادی و به لحاظ تحلیل داده‌ها از نوع توصیفی- همبستگی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل والدین کودکان اُتیستیک شهر تهران و قزوین در سال ۱۴۰۲ بود که از بین آنها ۲۰۰ والد (با استناد به دیدگاه صاحبنظران) با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه رضایت زناشویی (هودسن، ۱۹۹۲)، مقیاس بهره همدلی (بارون کوهن، ۲۰۰۳)، مقیاس ذهنخوانی از طریق چشمها (بارون کوهن، ۲۰۰۱)، پرسشنامه مهارت‌های ارتباطی (کوئین دام، ۲۰۰۴) و مقیاس اُتیسم بهر بزرگسال (بارون کوهن، ۲۰۰۱) گردآوری شد. اطلاعات گردآوری شده توسط روش مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) با استفاده از نرمافزار AMOS تحلیل گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که برازش مدل مفهومی پیشنهادی، مورد تایید قرار گرفت. بررسی مسیرهای مستقیم ارتباط متغیرهای مورد بررسی نشان داد که متغیرهای همدلی، شناخت اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی با رضایت زناشویی رابطه دارد. همچنین نتایج بررسی مسیرهای غیرمستقیم نشان داد که فنوتایپ گسترده اُتیسم در ارتباط بین متغیرهای همدلی، شناخت اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی با رضایت زناشویی در والدین کودکان اُتیستیک نقش میانجی دارد. نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر با تایید مدل پیشنهادی نشان داد که والدین کودکان اُتیستیک به دلیل مشکلاتی که در حوزه همدلی، شناخت اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی دارند، در رابطه زوجی خود چالش‌هایی را تجربه می‌کنند و در نتیجه رضایت زناشویی پایینتری را گزارش می‌کنند.
اقای فرهاد شیر محمدی، خانم نازنین موسوی، دکتر علیرضا کاکاوند، خانم نارین عباسی، خانم ترانه دبیری،
دوره ۵، شماره ۱ - ( دوره ۵، شماره ۱ (پیاپی ۱۵) ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: این مطالعه نقش میانجی استرس والدین را در ارتباط بین والدین آگاهانه و مشکلات رفتاری در مادران کودکان پیش دبستانی بررسی می کند. فرض بر این است که فرزندپروری ذهن آگاهانه که با آگاهی و حضور بدون قضاوت در رابطه والد-کودک مشخص می‌شود، تأثیر مستقیمی بر رفتار کودکان دارد. روش پژوهش: جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مادران کودکان پیش­دبستانی شهر قزوین در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بود که از بین آن­ها ۲۲۰ نفر به شیوه نمونه­گیری  در دسترس انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری شامل پرسشنامه فرزندپروری ذهن­آگاهانه مک کافری و همکاران (۲۰۱۵)، پرسشنامه استرس والدینی آبیدین (۱۹۹۵) و پرسشنامه مشکلات رفتاری کودکان شهیم و یوسفی(۱۳۷۸) بود.  برای تحلیل مدل علی از الگویابی تحلیل مسیر و نرم افزار ایموس ۲۴ استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان­گر برازش کامل مدل با داده‌ها بود. همچنین نتایج تأثیر مستقیم و معناداری را بین والدگری ذهن­آگاهانه و استرس والدینی با مشکلات رفتاری کودکان نشان داد. همچنین تحلیل نقش میانجی نشان داد که استرس والدینی در ارتباط بین والدگری ذهن­آگاهانه با مشکلات رفتاری کودکان  نقش میانجی دارد. نتیجه‌گیری: در تدوین مداخله­های روان­شناختی جهت کنترل و درمان مشکلات رفتاری کودکان، باید به نقش والدگری ذهن­آگاهانه و استرس والدینی توجه ویژه مبذول شود. همچنین ضروری است درمانگران با در نظر گرفتن این متغیرها برنامه­های نظارت و کنترل مناسبی برای این مشکلات رفتاری، طراحی و اجرا کنند

سیده معصومه حسینی، علیرضا کاکاوند، اسماعیل شیری،
دوره ۵، شماره ۲ - ( دوره ۵، شماره ۲ (پیاپی ۱۶) ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت مشکلات درونی سازی و برونی سازی در پیش بینی رفتارهای پرخطر و نقش مهم حساسیت مادرانه و سلامت عمومی مادران در شکل گیری نظام رفتاری کودکان، پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه‌ای حساسیت مادرانه و سلامت عمومی مادران در کودکان پیش دبستانی دارای نشانگان درونی سازی و برونی سازی و عادی انجام گردید. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع پس رویدادی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، مادران کودکان پیش دبستانی دارای نشانگان درونی سازی و برونی سازی منطقه ده تهران است که در سال ۱۴۰۲ مشغول به تحصیل بودند. با روش نمونه گیری در دسترس، ۳۰ مادر کودک دارای نشانگان درونی سازی و برونی سازی با ۳۰ مادر کودک عادی مورد مقایسه قرار گرفتند. هر دو گروه با فهرست رفتاری کودک (آخنباخ و رسکورلا، ۱۹۹۱)، پرسشنامه کیفیت مراقبت مادرانه (قنبری وهمکاران، ۱۳۹۰) و پرسشنامه سلامت عمومی (گلدبرگ و همکاران، ۱۹۷۹) ارزیابی شدند. جهت تجزیه و تحلیل یافته‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس (آنکوا) و تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا) استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد؛ حساسیت مادرانه و سلامت عمومی مادران کودکان پیش دبستانی دارای نشانگان درونی سازی و برونی سازی با مادران کودکان عادی تفاوت معناداری دارد. نتیجه‌گیری: وضعیت سلامت عمومی مادران دارای کودکان با نشانگان درونی سازی و برونی سازی نسبت به مادران کودکان عادی نامساعدتر است. علاوه بر این، حساسیت مادرانه کمتر، تهدیدی برای سلامت روان کودکان قلمداد می شود.

سیده معصومه حسینی، علیرضا کاکاوند، اسماعیل شیری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( دوره ۵، شماره ۴ (پیاپی ۱۸) ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به پیامدهای روان‌شناختی بیماری کرونا بر سلامت روان کودکان و والدین و نیز تأثیر قابل‌توجه آن بر کیفیت رابطه والد-کودک، پژوهش حاضر با هدف تأثیر بازی‌درمانی مبتنی‌بر رابطه والد-کودک بر حساسیت مادرانه و تنیدگی والدین کودکان پیش‌دبستانی با مشکلات هیجانی و رفتاری منطقه ده شهر تهران در طول دوران کرونا انجام شده است. روش پژوهش: پژوهش حاضر ازلحاظ هدفْ کاربردی و ازلحاظ جمع‌آوری اطلاعات نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون، پیگیری با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مادران کودکان پیش‌دبستانی با مشکلات هیجانی و رفتاری منطقه ده تهران است که در سال ۱۴۰۱ مشغول به تحصیل بودند. با روش نمونه گیری در دسترس، ۴۱ نفر انتخاب شدند و ۲۱ نفر در گروه آزمایش و ۲۰ نفر در گروه کنترل به‌صورت تصادفی قرار گرفتند. سپس مادران گروه آزمایش در جلسات آموزش بازی‌درمانی مبتنی‌بر رابطه والد-کودک شرکت کردند و مادران گروه کنترل در انتظار دریافت مداخله قرار گرفتند. هر دو گروه در سه نوبت پیش‌آزمون- پس‌آزمون، پیگیری (یک ماه بعداز اتمام مداخله) با فهرست رفتاری کودک (آخنباخ و رسکورلا، ۱۹۹۱)، پرسش‌نامه کیفیت مراقبت مادرانه (قنبری و همکاران، ۲۰۱۲) و پرسش‌نامه شاخص تنیدگی والدینی (آبیدین، ۱۹۹۲) ارزیابی شدند. جهت تجزیه‌وتحلیل یافته‌ها از آزمون تحلیل کوواریانس (آنکوا) و تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد حساسیت مادرانه گروه آزمایش نسبت به گروه کنترلْ افزایش و میزان تنیدگی والدین (جز درخُرده‌مقیاس روابط با همسر در حوزه والد) کاهش یافته است. نتیجه‌گیری: بازی‌درمانی مبتنی‌بر رابطه والد-کودک می‌تواند به‌عنوان یکی از مداخلات پیش‌رو در زمان وقوع بحران‌هایی مانند کرونا جهت بهبود رابطه والد-کودک و کاهش تنش والدگری مورداستفاده قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی

Designed & Developed by : Yektaweb