XML Print


چکیده:   (162 مشاهده)
زمینه و هدف: امروز با گسترده تر شدن وسایل ارتباطی و سهولت دسترسی عموم شهروندان به فضای مجازی بسیاری از پدیده ها که سابقا در فضای حقیقی وجود داشت به فضای مجازی نیز تسری یافته است. در اثر دسترسی آسان مردم به شبکه های اجتماعی گونه دیگری از کودکان کار پدید آمده است؛ کودکانی که تنها از نظر ظاهر با کودکان کار سنتی تفاوت دارند. این کودکان اشخاص زیر 18 سالی هستند که اغلب توسط والدین یا اقارب خویش در صفحه های رنگارنگ که فضای مجازی به هر دلیلی تبدیل به یک شخص مشهور شده و از طریق استفاده از معصومیت این کودکان در فضای مجازی برای خویش درآمدهای سرشاری رقم خواهند زد. این مسأله کودکان را در وضعیتی قرار داده که اگر از حقوق آنها در فضای مجازی حمایت ویژه به عمل نیاید، آسیب های مادی و معنوی جدی به ابعاد مختلف شخصیت آنان وارد می شود
. روش پژوهش: روش تحقیق پژوهش حاضر، از نظر هدف بنیادی و از نظر اجراء غیر آمیخته کیفی است که با روش تحلیلی و توصیفی به دنبال نظریه‌پردازی داده بنیان است. در هر بخش با مراجعه به منابع زیرساخت‌های نظری مورد واکاوی قرار میگیرد و سپس به استخراج دادههای بنیانساز نظریه و در نهایت برسازش نظری ابعادشناسی آسیب‌های کار کودک در فضای مجازی در پرتو حمایت‌های تقنینی پرداخته میشود. یافته ­ها: یافته­های تحقیق نشان می دهد از حقوق کودکان کار فضای مجازی در قوانین ایران، تنها با قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب 2020 می توان دفاع کرد. در اسناد بین المللی نیز مهمترین سندی که به این مساله پرداخته، کنوانسیون حقوق کودک مصوب 1989 است. نتیجه ­گیری: نشان از آن دارد که کار کودک در فضای مجازی می­تواند بسیاری از حق­های وی را با چالش مواجه سازد و اگر چه حمایت تقنینی کافی در این باره قابل ارزیابی است اما در عمل حقوق کودک در معرض نقض قرار دارد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/6/28 | پذیرش: 1403/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی

Designed & Developed by : Yektaweb