دانشگاه فرهنگیان استان کردستان
چکیده: (98 مشاهده)
مقدمه: کلاسهای شش پایه در بین کلاس چندپایه بیشترین تعداد پایه و از لحاظ سن دانشآموزان بیشترین تنوع سنی را داراست. به همین دلیل در این پژوهش در صدد بازنمایی تجارب معلمانی هستیم که در سال تحصیلی 1401-1400 در کلاسهای شش پایه شهرستان سنندج مشغول تدریس بودند.
روش پژوهش: پژوهش کیفی و راهبرد آن پدیدارشناسانه است. معلمان به صورت هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده است. گردآوری دادهها و فرآِیند مصاحبه تا اشباع نظری ادامه یافت. پس از ضبط مصاحبهها، متن آنها تهیه شده و قبل از تحلیل، متن مصاحبه رویت مصاحبهشونده رسیده است و سپس با استفاده از نرم افزار مکس کیودا، کدهای باز، مفاهیم و مضامین استخراج گردید.
یافتهها: یافتهها شامل سه مضمون اصلی و یازده مفهوم میباشد که عبارتاست از: فرآیند آموزش(راهبردهای مدیریتی کلاس، فرصتها، راهکارهای تسهیل تدریس و چالشها)، معلم (موانع، قابلیت، موارد مطلوب و چندنقشیبودن معلم) و دریافتکنندگان آموزش( فراگیران، والدین، عوامل محیطی) میباشد.
بحث و نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان داد با توجه شرایط ویژه و چند نقشی معلم و کم امکاناتی و دور بودن کلاسهای شش پایه، لازم است توجه ویژهای به این معلمان شده و مشوقهای خاصی برایشان در نظر گرفته شود تا معلمان توانمند تدریس این کلاسهای ویژه را در نظر گیرند و همچنین لازم است امکانات مدرسه افزایش یابد. تجدید نظر در محتوای مکتوب و اهداف آموزشی کلاسهای چندپایه و علیالخصوص شش پایه از مواردی که باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/5/17 | پذیرش: 1402/8/10