XML English Abstract Print


دانشگاه فرهنگیان استان کردستان
چکیده:   (98 مشاهده)
مقدمه: کلاس­های شش پایه در بین کلاس چندپایه بیشترین تعداد پایه و از لحاظ سن دانش­آموزان بیشترین تنوع سنی را داراست. به همین دلیل در این پژوهش در صدد بازنمایی تجارب معلمانی هستیم که در سال تحصیلی 1401-1400 در کلاس­های شش­ پایه شهرستان سنندج مشغول تدریس بودند.
 روش پژوهش: پژوهش کیفی و راهبرد آن پدیدارشناسانه است. معلمان به صورت هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده است. گردآوری داده­ها و فرآِیند مصاحبه تا اشباع نظری ادامه یافت. پس از ضبط مصاحبه­ها، متن آن­ها تهیه شده و قبل از تحلیل، متن مصاحبه رویت مصاحبه­شونده رسیده است و سپس با استفاده از نرم افزار مکس کیودا، کدهای باز، مفاهیم و مضامین استخراج گردید.
یافته‌ها: یافته­ها شامل سه مضمون اصلی و یازده مفهوم می­باشد که عبارت­است از:  فرآیند آموزش(راهبردهای مدیریتی کلاس، فرصت­ها، راهکارهای تسهیل تدریس و چالش­ها)، معلم (موانع، قابلیت، موارد مطلوب و چندنقشی­بودن معلم) و دریافت­کنندگان آموزش( فراگیران، والدین، عوامل محیطی) می­باشد.  
بحث و نتیجه‌گیری:نتایج پژوهش نشان داد با توجه شرایط ویژه و چند نقشی معلم و کم امکاناتی و دور بودن کلاس­های شش پایه، لازم است توجه ویژه­ای به این معلمان شده و مشوق­های خاصی برایشان در نظر گرفته شود تا معلمان توانمند تدریس این کلاس­های ویژه را در نظر گیرند و هم­چنین لازم است امکانات مدرسه افزایش یابد. تجدید نظر در محتوای مکتوب و اهداف آموزشی کلاس­های چندپایه و علی­الخصوص شش پایه از مواردی که باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/5/17 | پذیرش: 1402/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی

Designed & Developed by : Yektaweb