torkashvand M. (2022). Determinants of bullying in school, with an emphasis on social-cognitive theory of moral behavior: elementary schools in Tehran.
Early Childhood Health And Education.
3(3),
URL:
http://jeche.ir/article-1-91-fa.html
ترکاشوند معصومه، کرامتی هادی. عوامل تعیینکننده قلدری در مدرسه، با تأکید بر تئوری شناختی- اجتماعی از رفتار اخلاقی: مدارس مقطع ابتدایی شهر تهران فصلنامه سلامت و اموزش در اوان کودکی 1401; 3 (3)
URL: http://jeche.ir/article-1-91-fa.html
1- دانشگاه خوارزمی
چکیده: (1554 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل تعیین کننده قلدری در مدرسه انجام گرفت. در شناسایی این عوامل توجه بر ابعاد مختلف رشد اخلاقی بود. جامعه آماری این تحقیق تمامی دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی در شهر تهران است که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی نظاممند تعداد 300 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. پایایی پرسشنامه پژوهش حاضر برای متغیر وابسته (قلدری) با محاسبه آلفای کرونباخ برابر با 89/0 و آلفای کرونباخ برای متغیرهای مستقل (شامل گسست اخلاقی و هویت اخلاقی) به ترتیب برابر با 86/0 و 92/0 محاسبه شد. برای شناسایی عوامل تعیین کننده قلدری از روش رگرسیون چندمتغیره استفاده شد. نتایج بهدستآمده از روش رگرسیون چندمتغیره نشان داد که کلیه مؤلفه های گسست اخلاقی و هویت اخلاقی پیش بینی کننده های مناسبی برای قلدری بودند. به این صورت که با افزایش میزان گسست اخلاقی، قلدری افزایش مییابد، و با افزایش هویت اخلاقی، قلدری کاهش مییابد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که با تقویت هویت اخلاقی و کاهش استفاده از مکانیزم های گسست اخلاقی در دانش آموزان میزان قلدری آنها را کاهش داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/8/1 | پذیرش: 1401/9/18 | انتشار: 1402/1/29