دوره 4، شماره 1 - ( فصلنامه سلامت و اموزش در اوان کودکی 1402 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 65-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

valizadeh S, khademi A, mahmodalilo M, mehrvar A. (2023). The effectiveness of supportive psychotherapy on chronic fatigue, failure and resilience in mothers of children 5-7 age with leukemia. Early Childhood Health And Education. 4(1), : 4
URL: http://jeche.ir/article-1-116-fa.html
ولیی زاده شادی، خادمی علی، محمود علیلو مجید، مهرور عظیم. اثربخشی رواندرمانی حمایتی بر خستگی، احساس شکست و تاب آوری مادران کودکان 5 تا 7 سال مبتلاء به سرطان خون فصلنامه سلامت و اموزش در اوان کودکی 1402; 4 (1) :65-51

URL: http://jeche.ir/article-1-116-fa.html


1- ازاد ارومیه
2- دانشگاه تبریز
3- علوم پزشکی
چکیده:   (305 مشاهده)
زمینه و هدف: مادران در مراقبت از کودکان مبتلاء به سرطان با چالش های زیادی از جمله خستگی مزمن، احساس شکست و تاب­آوری پایین مواجه هستند؛ بنابراین نیاز به حمایت دارند. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر رواندرمانی حمایتی بر خستگی، احساس شکست و تاب آوری در مادران کودکان مبتلا به سرطان خون بود.
روش بررسی: این پژوهش به شیوه نیمه­آزمایشی و از نوع طرح پیش­آزمون- پس­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی مادران دارای فرزند 5 تا 7 سال مبتلا به سرطان خون استان تهران در سال 1399 مراجعه کننده به بیمارستان تهران کلینیک تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند به حجم 24 نفر انتخاب شدند که 12 نفر در گروه آزمایش و 12 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه­های خستگی فالمن و همکاران، احساس شکست گیلبرت و آلن و تاب­آوری کانر و دیویدسون استفاده شد. سپس گروه آزمایش جلسات رواندرمانی حمایتی را به مدت هشت جلسه 90 دقیقهای و هر هفته یکبار دریافت نمودند و در این مدت گروه کنترل برنامه عادی روزانه خود را گذراندند. برای تحلیل داده­های پژوهش از روش آماری کوواریانس تک متغیره و چندمتغیری از طریق نرم­افزار SPSS.21 در سطح معناداری 01/0>P استفاده شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که رواندرمانی حمایتی بر خستگی، احساس شکست و تاب­آوری مادران دارای کودک مبتلا به سرطان خون تأثیر دارد (05/0>P). در واقع رواندرمانی حمایتی باعث کاهش خستگی مزمن و احساس شکست شده و میزان تاب­آوری آن­ها را افزایش می­دهد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته های پژوهش می­توان بیان داشت که رواندرمانی موجب افزایش تاب­آوری و کاهش خستگی و احساس شکست در بیماران سرطانی می گردد و می­توان از آن به عنوان روشی کارآمد بهره برد.
 
شماره‌ی مقاله: 4
متن کامل [PDF 4648 kb]   (122 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/12/29 | پذیرش: 1402/3/19 | انتشار: 1402/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی

Designed & Developed by : Yektaweb