دوره 6، شماره 2 - ( دوره6، شماره2(پیاپی20) 1404 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 1395698

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabi E, Nokani M, Jamilian H R, Alavizadeh M R. (2025). Structural equation modeling of emotion regulation based on perceived parenting with the mediating role of memory in children with attention deficit/hyperactivity disorder. Journal of Childhood Health and Education. 6(2),
URL: http://jeche.ir/article-1-315-fa.html
رجبی الناز، نوکنی مصطفی، جمیلیان حمیدرضا، علوی زاده محمدرضا. مدل‌یابی معادلات ساختاری تنظیم هیجان بر اساس والدگری ادراک شده با نقش میانجی حافظه در کودکان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی فصلنامه سلامت و آموزش در دوران کودکی 1404; 6 (2)

URL: http://jeche.ir/article-1-315-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
3- مؤسسه عصب روان‌شناسی بالینی ورزشی، تهران، ایران
چکیده:   (16 مشاهده)

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف مدل‌یابی معادلات ساختاری تنظیم هیجان بر اساس والدگری ادراک شده با نقش میانجی حافظه در کودکان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی انجام شد.

روش پژوهش: روش پژوهش توصیفی همبستگی از نوع مدل‌یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی کودکان 7 تا 10 ساله دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی مراجعه‌کننده به کلینیک روانپزشکی کودکان در منطقه 2 تهران در سال 1403 بودند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 220 نفر از طریق روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار‌های این پژوهش شامل تنظیم هیجان گراس و جان (2003)، والدگری ادراک شده پاسکوالی (2012) و حافظه فعال کودکان پیکرینگ و گدرکول (2001) بود. داده‌های جمع‌آوری شده در این پژوهش با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 23 و Smart PLS نسخه 20/3 و با روش‌های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون، مدل‌سازی معادلات ساختاری و الگوریتم حداقل مربعات جزئی) تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری در آزمون‌ها 0/05 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: نتایج حاکی از برازش مدل کلی پژوهش با داده‌های تجربی بود. یافته‌ها نشان داد که والدگری ادراک شده بر حافظه و تنظیم هیجان تأثیر مثبت و معنادار داشت (0/01p<). همچنین تأثیر والدگری ادراک شده با توجه به نقش میانجی حافظه بر تنظیم هیجان مثبت و معنادار بود (0/01p<).

بحث و نتیجه‌گیری: از یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که والدگری ادراک شده و حافظه نقش کلیدی در پیش‌بینی تنظیم هیجان کودکان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی دارند و بر همین اساس توجه بیشتر مراکز مشاوره به این متغیر‌ها در جهت بهبود عملکرد کودکان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی ضروری بنظر می‌رسد.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/10/29 | پذیرش: 1404/4/10 | انتشار: 1404/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه سلامت و آموزش در دوران کودکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Childhood Health and Education

Designed & Developed by : Yektaweb