روش پژوهش: پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش شبه آزمایشی(پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل) است. جامعه ی آماری کودکان 6 ساله پیش دبستانی که در مهدکودک های خصوصی(زیر نظر سازمان بهزیستی) منطقه 15 تهران، در سال97-98 حضور دارند، است و حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و 30 کودک به صورت تصادفی در دو گروه مساوی آزمایش (15نفر) و گروه کنترل (15نفر) قرارگرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، برای سنجش توجه دیداری و سرعت پردازش خرده مقیاسهای خط زنی و نمادیابی آزمون هوش وکسلر کودکان ویرایش چهار(2003)بود. پس از اجرای آزمونهای مذکور و انتخاب گروه آزمایش، آموزش براساس مدل هوش چندگانه گاردنر روی گروه آزمایش در 10 جلسه45 دقیقه ای و هفته ای 2 جلسه اجرا شد. محاسبات انجام شده در دو گروه آمار توصیفی و تجزیه و تحلیل آمار استنباطی (کوواریانس) به وسیله نرم افزار SPSS-24 موردتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از آزمون تحلیل کوواریانس نشان میدهد فعالیتهای پروژه طیف (سه هوش بدنی–جنبشی ، دیداری- فضایی و زبانی–کلامی) موجب بهبود عملکرد توجه دیداری به طور معنادار می شود.
بحث و نتیجهگیری: استفاده از حالت تدریس نظریه هوش چندگانه میتواند به طور موثر کودکان را به توجه فعالانه به محتوای یادگیری راهنمایی کند و موجب افزایش برخی از ظرفیت های شناختی درکودکان میگردد. لذا آموزش بر پایه هوش های چندگانه گاردنر به تقویت توجه دیداری کمک خواهد کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |